Tervetuloa YFU:n vapaaehtoiseksi!

”YFU:n vapaaehtoisena toimiminen on loistava keino tavata mielenkiintoisia ihmisiä, tehdä innostavia asioita
ja viettää aikaa energisessä ilmapiirissä. ”
YFU:n vapaaehtoinen Vilma Seikkula

Mielekästä vapaaehtoistoimintaa kaikenikäisille

YFU tarjoaa vapaaehtoisilleen ympäri Suomen mielekkäitä tehtäviä, jotka voi sovittaa omaan elämäntilanteeseen sopiviksi. Vapaaehtoinen voi olla juuri maailmalta palannut nuori, joka on innoissaan kaikesta näkemästään ja kokemastaan. Vapaaehtoinen voi olla myös aikuinen, joka haluaa tehdä työtä nuorten kansainvälistymisen puolesta, vaikka oma vaihto-oppilasvuosi ei enää olekaan päällimmäisenä mielessä.

Vapaaehtoiset ovat YFU:n sydän

YFU:n vapaaehtoisia yhdistää halu toimia nuorten kanssa ja rakentaa yhdessä suvaitsevampaa maailmaa. Vapaaehtoiset ovat jo vuosikymmenten ajan muodostaneet YFU:n toiminnan sydämen ja selkärangan. Suomessa töitä kansainvälistymisen eteen on tehty jo lähes 60 vuotta ja tehtävää riittää edelleen. Missiomme velvoittaa. YFU haluaa antaa mahdollisuuden elää vieraassa kulttuurissa ja oppia ymmärtämään sekä hyväksymään erilaisuutta.

Jatka kansainvälistymistä, verkostoidu, opi uutta, hyödynnä taitojasi

YFU:n vapaaehtoisena tapaat mielenkiintoisia ihmisiä ja voit jatkaa kansainvälisen verkostosi rakentamista. Tälläkin hetkellä vapaaehtoisiamme löytyy maailmalta maamme edustajina erilaisissa tapaamisissa, koulutuksissa ja työharjoittelupaikoissa. Opit uusia taitoja ja voit hyödyntää omaa osaamistasi. Tule mukaan – YFU:ssa yksikin ihminen voi tehdä isoja asioita.

20130921-20130921-_MG_5673

Monta tapaa tulla mukaan

Lähetä sivun alalaidassa oleva ilmoittautumislomake YFU:n toimistolle, niin otamme sinuun yhteyttä.

Ilmoittaudu mukaan paikallistoimintaan sinua lähinnä olevalle aluejohtajalle. Yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Tilaa vapaaehtoisten sähköinen uutiskirje alla olevalla lomakkeella. Saat tietoa ajankohtaisista tehtävistä sekä tapahtumista ja kuulet vapaaehtoistoiminnan uusimmat uutiset.

Liity vapaaehtoisten Facebook-ryhmään (YFU Suomen vapaaehtoiset), jossa myös tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja etsitään tekijöitä vapaaehtoishommiin.

Vapaaehtoistehtäviä YFU:ssa

Etsimme tekijöitä erityisesti seuraaviin vapaaehtoistehtäviin. Mitkä niistä kiinnostaisivat sinua? Kaikkiin tehtäviin on tarjolla perehdytystä.

Anna_Alina_Ruotsi_2015

Nuorille, joiden vaihtarivuosi on vielä tuoreessa muistissa

Pidä Vaihtaritunti
Saat arvokasta esiintymiskokemusta käymällä kouluissa kertomassa vaihto-oppilasvuodestasi. Voit pitää yhden tai halutessasi useamman Vaihtaritunnin ja YFU:lta saat valmista materiaalia.

Kerro kokemuksistasi infotilaisuudessa tai valmennuksessa
Tarvitsemme infoihin ja valmennuksiin juuri maailmalta palanneita kertomaan omista kokemuksistaan.

Järjestä ohjelmaa ulkomaisille vaihtareille
Tule mukaan varmistamaan, että ulkomaisilla vaihtareilla on vuotensa aikana hauskaa YFU-henkistä ohjelmaa. Aiempina vuosina vaihtareille on järjestetty mm. kielikylpyjä, leffailtoja, kaupunkisuunnistuksia, Halloween-juhlia ja pikkujouluja.

Toimi ulkomaisen vaihtarin YFU-ystävänä
Autat ulkomaista vaihtaria löytämään kavereita ja ymmärtämään suomalaista arkea. Tämä on hieno tapa elää uudestaan omaa vaihtovuotta.

 

Hieman vanhemmille / kokeneemmille vapaaehtoisille

Haastattele vaihto-oppilaaksi haluavia
Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi eri paikkakunnilla järjestettäviin haastattelutilaisuuksiin tai kerro meille, jos voit tehdä tarvittaessa yksittäisiä haastatteluja omalla paikkakunnallasi.

Tule mukaan valmennustiimiin
YFU-vuoteen sisältyy monia valmennuksia niin ulkomaisille vaihto-oppilaille kuin maailmalle lähdössä oleville ja sieltä palaaville suomalaisille. Valmennustiimissä pääset suunnittelemaan sekä toteuttamaan valmennusten sisältöä ja logistiikkaa.

Ryhdy tukihenkilöksi
Jokainen ulkomainen vaihto-oppilas ja isäntäperhe saa oman tukihenkilön. Haluaisitko sinä olla nuoren ja perheen tukena vaihdon ajan? Tukihenkilönä toimiminen sopii yli 25-vuotiaille.

Haastattele isäntäperheeksi haluavia
Kaikki isäntäperheet haastatellaan heidän kotonaan. Isäntäperhehaastattelijana käyt perheen kotona keskustelemassa heidän kiinnostuksestaan ottaa ulkomainen vaihto-oppilas. Kerrot heille isäntäperheenä toimimisesta ja YFU:n toiminnasta.

”Valmennustiimiin osallistuminen toi mukanaan paljon uusia tuttavuuksia, toivottua vastuuta, organisointitaitoja sekä hyödyllistä kokemusta niin arjen kuin työelämänkin kannalta. Koulutukset olivat ammattitaitoisesti ryhmällemme räätälöityjä ja mikä tärkeintä: Hauskaa oli!” Violet Honkanen

”En olisi varmaan päässyt ensimmäiseen työpaikkaani, ellei CV:ssäni olisi lukenut YFU:n vapaaehtoinen. Parasta toiminnassa on muut vapaaehtoiset. He ovat samanhenkisiä tyyppejä, joiden kanssa löytyy aina puheen- ja naurunaiheita.”
Roosa Savo

 

20160125-416_Uruguay_Stud_OrientationSession

Kansainväliset mahdollisuudet

YFU:n vapaaehtoisena maailma on sinulle auki.
Lähde hankkimaan uusia kokemuksia, taitoja ja ystäviä kansainvälisistä koulutuksista tai harjoittelupaikoista.
Näistä mahdollisuuksista tiedotamme pääasiallisesti uutiskirjeessä ja Facebook-ryhmässä.

Harjoittelupaikat
Lukuisat vapaaehtoisemme ovat hankkineet arvokasta työkokemusta harjoittelijana YFU:n toimistolla esimerkiksi Kanadassa, Yhdysvalloissa, Sveitsissä, Norjassa ja Ruotsissa. Harjoittelijoille järjestetään yleensä majoitus, usein isäntäperheessä, ja he saavat maasta riippuen pientä taskurahaa. Lentomatkat kohdemaahan ja takaisin harjoittelija kustantaa itse.

Seminaarit ja koulutukset
Kansainvälisenä järjestönä YFU tarjoaa vapaaehtoisilleen mahdollisuuden osallistua erilaisiin seminaareihin ja koulutuksiin maailmalla. Seminaarit ja koulutukset ovat hauska tapa kehittää omia taitoja, saada uusia ystäviä ja oppia lisää YFU:sta. Kansainväliset seminaarit ja koulutukset ovat vapaaehtoisille ilmaisia. Suomen YFU maksaa osallistujien matkat sekä seminaarin osallistumismaksun. Osallistujilta odotamme matkakokemusten jakamista suomalaisten vapaaehtoisten kanssa sekä pienimuotoisen kirjallisen matkaraportin kirjoittamista.

”Vietettyäni kesän Kanadan YFU:n toimistolla ymmärrän vaihtariprosessin aivan eri tavalla. Tunteeni siitä, että YFU on kuin yksi iso perhe on vaan vahvistunut kesän aikana. Kaikkia yhdistää samanlainen ajatusmaailma on sitten vaihto-oppilaana, isäntäperheenä tai vapaaehtoisena.” Alisa Muraja

”Espanjassa opin työskentelemään kansainvälisessä ryhmässä tehokkaasti, sain vinkkejä isojen ryhmien johtamisesta ja hallitsemisesta sekä runsaasti motivaatiota ja uskoa asiaani.”

quote_volunteer_small

International Study Tours kesällä 2017

Vietä lomaa saman henkisten, eri puolilta maailmaa tulevien YFU:laisten kanssa.  Lue lisää International Study Tourseista:

YFU Study Tour Camino de YFU_Tour Description
YFU Study Tour Israel and Palestine_Tour Description

Paikallistoimintaa ympäri Suomen

YFU:lla on Helsingissä, Oulussa ja Joensuussa vapaaehtoiset aluejohtajat, jotka organisoivat alueen tapahtumia. Ota yhteyttä sinua lähinnä olevaan aluejohtajaan, niin pääset mukaan paikallistoimintaan. Jos haluat toimia aktiivisemmin jollain muulla paikkakunnalla tai järjestää tapahtuman, ole yhteydessä Riikka Seppälään YFU:n toimistolla, riikka.seppala[at]yfu.fi.

IMG_0990

Voit myös täyttää alla olevan sähköisen ilmoittautumislomakkeen, jonka saatuamme otamme sinuun yhteyttä. Lomakkeella voit tilata vapaaehtoisten sähköisen uutiskirjeen, jossa ilmoitetaan konkreettisista tehtävistä ja vapaaehtoistoiminnan ajankohtaisista asioista.

Helsinki
Saana Annala, saana.annala[at]yfu.fi
Irene Nikkarinen, irene.nikkarinen[at]yfu.fi

Oulu ja Rovaniemi
Petra Pajala, petra.pajala[at]yfu.fi
Joensuu
Tiia Kauppi, tiia.kauppi[at]hotmail.com

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoistoimintaan


* merkityt kentät ovat pakollisia.