Sinustako YFU:n vaihto-oppilas?

Oletko 15-18-vuotias ja haaveilet elämisestä vieraassa kulttuurissa? Haluatko saada kansainvälisiä ystäviä ja tutustua erilaiseen perhe-elämään? Kiinnostaako kielitaidon kohentaminen ja toisenlaisen koulujärjestelmän kokeminen? Lähde YFU:n vaihto-oppilaaksi lukuvuodeksi, lukukaudeksi tai kesäksi. Tukenasi on luotettava ja arvostettu järjestö, joka on toiminut Suomessa jo 55 vuotta. YFU:lla vaihto-oppilaspaikat täytetään hakujärjestyksessä, joten sinun kannattaa täyttää sähköinen hakulomake ja käydä haastattelussa, vaikka haluaisitkin vielä harkita lähtöä.

Hakuaika on vielä käynnissä vuoden 2016 lähtöihin. Paikkoja on jäljellä Saksassa, Latinalaisessa Amerikassa ja muutamissa muissa maissa. Kysy tarkemmat tiedot YFU:n toimistolta. Vaihto-oppilaaksi voi hakea myös vuoden 2017 lähtöihin. Kohdemaat vahvistetaan ja hinnat ilmoitetaan helmi-maaliskuun aikana.

Vaihto-oppilasvuosi tai lukukausi maailmalla on sijoitus tulevaisuuteesi

Vaihto-oppilasvuoden aikana opit sujuvasti uuden kielen. Kielikylpy isäntäperheessä ja kohdemaan koulussa on niin täydellinen, että kieli tarttuu mukaan lähestulkoon puolivahingossa. Useimmat palanneet vaihto-oppilaat kertovat näkevänsä unia ja ajattelevansa kohdemaan kielellä viimeistään vaihtovuoden puolivälissä.  Vaihto-oppilasvuoden muina hyötyinä mainitaan usein avoimuuden ja sosiaalisuuden lisääntyminen sekä erilaisten kulttuureiden ja ihmisten parempi ymmärtäminen. Vaihtokokemus lukioiässä mahdollistaa syvällisen tutustumisen vieraaseen maahan, sen kulttuuriin ja paikallisiin ihmisiin - mistä varmasti on hyötyä tulevaisuuden opiskelu- ja työelämässä.

YFU jakaa stipendejä vaihtovuotta varten, koska meidän mielestämme kansainvälistyminen kuuluu kaikille. Tutustu uuteen YFU-sponssiin, jota voit hakea ympäri vuoden. Päätöksen stipendin myöntämisestä saat viimeistään hakemista seuraavan kuukauden loppuun mennessä.

YFU on sinun ja vanhempiesi tukena

Vaihto-oppilasvuosi ei missään nimessä ole mikään välivuosi, ja arki on arkea myös toisella puolella maapalloa. Unohtumattomia hetkiä, suuria tunteita, oppimista ja kasvamista voimme kuitenkin luvata. Suurin osa palanneista vaihto-oppilaista kertoo vaihto-oppilasvuoden olevan yksi oman elämänsä merkittävimmistä kokemuksista, ylä- ja alamäkineen.

Vaihto-oppilasvuosi on harvinaisen hauska tapa oppia uutta, mutta siihen sisältyy myös monenlaisia haasteita. Siksi YFU valmentaa sinut ja vanhempasi. Vuoden hintaan sisältyvä viisiosainen valmennus auttaa sinua sopeutumaan vieraaseen kulttuuriin ja saamaan kokemuksestasi enemmän irti. Myös YFU:n tukiverkosto on sinun ja vanhempiesi käytössä.

Lähtisitkö maailmalle lyhyemmäksi aikaa?

Haluatko maailmalle kartuttamaan kielitaitoa, elämään vieraassa kulttuurissa ja hankkimaan uusia ystäviä, mutta vaihto-oppilasvuosi tuntuu liian pitkältä ajalta? Oletko harkinnut kielimatkaa? YFU:n mielenkiintoiset kesä- ja lyhytohjelmat tarjoavat mainion kulttuurikylvyn vieraassa maassa lyhyemmässä ajassa. Asut paikallisessa isäntäperheessä ja osallistut heidän päivittäiseen elämäänsä. Perheille ei makseta rahallista korvausta vaihto-oppilaan majoittamisesta - he ovat halunneet avata kotinsa ovet tutustuakseen suomalaiseen nuoreen. Jokaiseen perheeseen sijoitetaan vain yksi suomalainen, joten kielitaitosi kohenee varmasti. Miltä kuulostaisi Australia tai Uusi-Seelanti, Argentiina, Etelä-Afrikka, Ecuador, Kiina, Saksa, Turkki, Thaimaa, Unkari tai Uruguay?

YFU:n toimistolla vastaamme mielellämme sinun ja vanhempiesi kysymyksiin esimerkiksi sopivan kohdemaan valinnassa, puh. (09) 6226 130, yfu.finland[at]yfu.fi

Lue miten voit hakea YFU:n vaihto-oppilaaksi.

Täytä sähköinen hakulomake
Tilaa infopaketti tai varaa haastattelu

”Suuren kliseen lausumisen uhallakin: vaihtovuoteni Yhdysvalloissa on paras asia, mitä minulle on ikinä tapahtunut. Ei missään nimessä helpoin ja mukavin, mutta silti sanalla sanoen paras. Sain perheen, joka piti minua heti kuin omana tyttärenään. Koulussa tunsin itseni tervetulleeksi, ja alueeni muista vaihtareista tuli minulle elinikäisiä ystäviä. Vuosi Yhdysvalloissa muutti elämäni ja avasi ymmärrystäni. Vaihto-oppilasvuosi on hienoin lahja, jonka voi itselleen antaa." Veera Nylander, Yhdysvallat

Bookmark and Share SocialTwist Tell-a-Friend